Amsterdam Plaza
Image default
Particuliere dienstverlening

Ondernemingsplan laten maken

De noodzaak van een ondernemingsplan

De ondernemer die minder dan 3 jaar staat ingeschreven bij de KVK wordt beschouwd als een starter door de financier. Zodoende heeft hij een ondernemingsplan nodig als hij een financieringsaanvraag wil indienen bij de bank, Qredits, investors voor private equity of crowdfunders. Het plan is van belang voor deze partijen en voor de ondernemer: hij verkrijgt dan kennis over zijn markt, zijn concurrenten en de sterktes en zwaktes van het bedrijf en de mogelijkheden en bedreigingen. Dit wordt bijvoorbeeld duidelijk gemaakt in de SWOT-analyse. Het plan is dus raadgevend bij het starten in zijn markt.

Ondernemingsplan op maat gemaakt

De ondernemer moet allerlei voorbereiding treffen voor zijn op te starten onderneming zoals het opvragen van offertes, vergelijken van verzekeringen en bankrekeningen, verrichten van acquisitie, bezoeken van leveranciers etc. Er kan derhalve weinig tijd zijn om een compleet plan te maken met dekkend marktonderzoek of er is weinig financiele kennis aanwezig om de financien op te maken. Echter, de ondernemer kan ook een gespecialiseerd kantoor inschakelen en het ondernemingsplan laten maken ,customized en volledig naar wens.

Elke branche of nieuw idee kan qua cijfers en met uitputtend research worden onderzocht. Wij kennen de eisen van banken, makelaars, de IND, de RVO en Orden van Advocaten aan een bedrijfsplan.

Naast het marktonderzoek, de confrontatiematrix, de concurrentie-analyse en de balansen, exploitatie- en liquiditeitsbegrotingen is er ook verstrekking van bedrijfs- en belastingadvies tijdens het opstarten. In het bedrijfsplan worden de te behalen omzetten gecalculeerd met statistieken zodat voor de lezer van het plan duidelijk is dat deze prognoses ook werkelijk kunnen worden behaald. Daarmee verlagen we de kans op default wat in bankierstermen het risico op de te verstrekken lening is.

Ondersteuning bij de financieringsaanvragen

Is er geen eigen vermogen als dekking bij de bank voor de financiering, dan is het wel mogelijk om het business plan in te dienen bij Qredits, crowdfunders of private investors (private equity). Bij laatste zijn er niet altijd zekerheden nodig maar dient er wel rekening gehouden te worden met afstaan van een aandelenbelang. Wij kunnen u hierbij ondersteunen.

Elke stakeholder heeft haar eisen aan het bedrijfsplan. De makelaar, de bank, de IND, de investeerder etc. wij kennen deze wensen. Ons business plan is dus universeel toepasbaar.

No-nonsense advies voor de ondernemer

Wij als gespecialiseerd kantoor verstrekken bij het plan ook fiscaal- en bedrijfsadvies zodat u als starter de juiste basis en know-how verkrijgt om effectief te ondernemen. Met ons advies hoeft u niet na een vermoeiende werkdag achter de computer te gaan zitten en wekenlang het wiel opnieuw uit te vinden. Wij verstrekken het economische kader voor u om nieuwe info makkelijker te ordenenen en te verwerken. Profiteer van onze kennis en onderneem als een pro.

https://www.bedrijfsplan-schrijven.nl