Amsterdam Plaza
Image default
Mode en Kleding

Mannenhaar en vrouwenhaar

Er zijn vaak genoeg momenten geweest waarbij jij en je familie op dezelfde dag naar de kapper zijn gegaan. Je hoopt dan dat het goed gaat maar vaak krijg je te maken met een kapper die of gespecialiseerd is in het haar van mannen of in het haar van vrouwen. Zou het niet geweldig zijn als er een herenkapper en een dameskapper in dezelfde salon zouden zitten?

 

Voor zowel mannen als vrouwen bestaan dezelfde gezichtsvormen: ovaal, vierkant, hartvormig, diamantvormig, rechthoekig, driehoekig en rond.

Ook is het zo dat voor zowel mannen als vrouwen het hoofdhaar eigenlijk gewoon hetzelfde is. Het verschil zit dus in de verschillende kapsels en de producten die je gebruikt in je haar.

 

Over het algemeen gebruiken mannen meer producten die hun haar er doffer uit laten zien, terwijl vrouwen over het algemeen hun best doen om hun haar zo glansrijk mogelijk te maken. 

 

Voor mannen met een ovaal gezicht is het belangrijk om het haar op het voorhoofd te laten vallen, terwijl vrouwen met een ovaal gezicht eigenlijk elk kapsel wel kunnen dragen.

Bij ronde gezichten is er tussen de mannen en de vrouwen eigenlijk geen verschil. Beide moeten erop letten dat ze structuur aan gaan brengen in hun gezicht. Ook bij hartvormige gezichten is er eigenlijk niet zoveel verschil tussen de mannen en de vrouwen. Beiden zullen proberen niet het verschil in grootte tussen hun voorhoofd en hun kin te laten zien.

Vrouwen met een rechthoekig gezicht zullen vaak proberen hun scherpe kaaklijn te verbergen met hun haar, hoewel de meeste mannen met een rechthoekig gezicht juist die kaaklijn willen highlighten. 

 

Kortom, hoewel er verschillen zijn tussen de manieren waarop vrouwen en mannen hun haar dragen, de meeste dingen blijven toch hetzelfde. Het zou geweldig zijn als er meer gemixte kappers waren die zonder problemen zowel het haar van mannen als vrouwen zouden kunnen knippen.

https://www.onekappers.nl/