Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

Kleding naar Afrika sturen: 3x redenen om het te doen

Liefdadigheid is iets moois om aan bij te dragen, maar dat betekent niet dat het een vanzelfsprekendheid is dat iedere Nederland er zijn steentje aan bijdraagt. En dat is jammer, want alle beetjes helpen bij het creëren van een betere wereld voor jou en anderen. Een voorbeeld van liefdadigheid, is het versturen van kleding naar Afrika. Je doet dan oude overhemden, broeken en shirts op de post naar een kansarm land op het Afrikaanse continent, waarna hij of zij ‘nieuwe’ kleding heeft. In dit blog geven we je 3 redenen waarom je het zou moeten overwegen. 

 

Kleine moeite 

 

Het eerste argument voor het versturen van kleding naar Afrika, is het gemak. Vaak staan er grote containers naast de supermarkt opgesteld waar je je oude kledingstukken in kunt stoppen, waardoor het een relatief kleine moeite is om een goede daad te verrichten. Om het jezelf gemakkelijk te maken, koop je er wat verzendzakken voor. Deze hebben een perfect formaat en bieden ultieme bescherming, zodat de kledingstukken in originele staat op plaats van bestemming arriveren. 

 

Vernietigd 

 

Een andere reden waarom je tot actie over moet gaan, is het gevolg voor je kleren als je het niet doet. De kans dat jouw hemden in vlammen opgaan, zonder dat iemand er nog plezier aan beleeft, is wel degelijk aanwezig. Dat is toch een stuk minder romantische gedachte dan als je je een Afrikaans iemand inbeeldt die in jouw kleding aan het rondhuppelen is. 

 

Blij met weinig 

 

In dit blog zijn we alweer aanbeland bij de laatste reden waarom je kleding zou moeten sturen naar Afrika. Afrikanen staan te boek als een volk dat over het algemeen blij is met weinig. En dat is precies de reden waarom je niet al te moeilijk moet denken over het verpakken van je oude kleding. Op voorhand denk je misschien dat de pantalons en shirts niet toonbaar meer zijn, maar in een land waar ze weinig te besteden hebben, is dat zeker niet het belangrijkste. 

 

https://www.amsterdam-plaza.nl/