Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

Hulp nodig bij de keuze voor je e-sigaret?

Als je switcht van reguliere sigaretten naar e-sigaretten heb je een aantal dingen waar je op moet letten. Het is namelijk wel even iets anders dan het aanschaffen van een pakje sigaretten. Een e-sigaret komt er in verschillende maten, varianten en je kunt er verschillende smaken in doen. Allemaal keuzes die je moet maken, waarbij je vast wel wat hulp kunt gebruiken. 

 

Het type e-sigaret
Je kunt de e-sigaret in verschillende varianten aanschaffen, hierbij is er onderscheid wat betreft de vorm en wat betreft de manier van inhaleren. Qua vorm kun je bijvoorbeeld kiezen voor de pen style en de boxmod. De pen style is smal en heeft een beetje de vorm van een pen, waar de boxmod meer op een kleine waterpijp met een doosje lijkt. Ook de manier van inhaleren bepaal je vooraf. Ga je voor Mouth to Lung of Direct to Lung? Bij Mouth to Lung komt de damp eerst in je mond  terecht en kun je het vervolgens verder inhaleren naar de longen. Bij Direct to Lung komt de damp direct in je longen terecht, wat ook resulteert in meer damp die je uitblaast. 

 

De verschillende smaken

Heb je bepaald hoe je de e-sigaret wil gaan gebruiken? Dan kom je bij de volgende stap: welke smaak wil je vapen? Hierbij is het gelukkig een stuk eenvoudiger om te switchen, je kunt namelijk zelf je e-sigaret vullen met de e-liquid naar jouw keuze. Momenteel heb je nog keuze te over, maar dit gaat binnenkort veranderen. De fruitige en zoete smaakjes zijn namelijk te aantrekkelijk voor met name jongeren en zijn daarom door staatssecretaris Blokhuis verboden. Wanneer dit verbod ingaat is niet bekend. 

 

De andere kenmerken van je e-liquid

Naast de smaak van je e-liquid heb je ook zelf de controle over het nicotinegehalte, als je er überhaupt nicotine aan toe wil voegen. Hieronder vind je de mogelijkheden wat betreft het nicotinegehalte:

 

0 mg nicotine; er zit in deze liquid geen nicotine

3 mg nicotine; vergelijkbaar met light sigaretten (meer geschikt voor Sub Ohm)

6 mg nicotine; vergelijkbaar met light sigaretten

12 mg nicotine; vergelijkbaar met reguliere sigaretten

18 mg nicotine; vergelijkbaar met zware sigaretten

 

Niet alleen het nicotinegehalte, maar ook de verhouding VG/PG bepaal je zelf. Deze stoffen bepalen de scherpte van de smaak en de damp. 

 

Meer weten over e-liquids
Je hebt nu al een aardig beeld gekregen over e-liquids, maar het kan best zijn dat je nog wat vragen hebt. Het antwoord op veel van die vragen kun je vinden bij betrouwbare websites als Smokesmarter. Daar vind je veel informatie over e-liquids en andere aspecten van de e-sigaret. Bovendien kun je er terecht als je e-sigaretten of andere benodigdheden wil bestellen. 

 

https://www.smokesmarter.nl/