Amsterdam Plaza
Image default
Dienstverlening

Het aansluiten van een perilex aansluiting

Hedendaags hebben de meeste apparaten een stopcontact nodig. Maar er zijn ook een aantal apparaten die een ander soort stopcontact nodig hebben, een perilex aansluiting noem je dat. Een perilex aansluiting wordt veelal gebruikt in een nieuwe keuken of bij aanschaf van nieuwe apparatuur, dit is vaak een elektrische kookplaat. Een perilex aansluiting kan je ook gebruiken voor een sauna of een groot ventilatiesysteem. Deze perilex aansluiting kan aanzienlijk meer stroom leveren en al deze apparaten hebben dat juist nodig. Een perilex aansluiten is heel anders dan een normaal stopcontact, elektricien Louwmans komt u graag helpen bij deze werkzaamheden.

De verschillen tussen een normaal stopcontact 

De verschillen tussen een normaal stopcontact en een perilex aansluiting zijn best groot. De perilex aansluiting levert dus meer stroom, dit komt omdat deze 2 nuldraden en 2 fasedraden heeft. Een normaal stopcontact heeft maar de helft. De perilex aansluiting heeft ook 5 openingen in plaats van 2 wat een normaal stopcontact heeft. Ook moet een perilex aansluiting aangesloten worden in de meterkast op 2 verschillende groepen, dit voorkomt overbelasting. 

 

Het valt ook niet te proberen om een elektrische kookplaat aan te sluiten op een normaal stopcontact omdat de stekker van een elektrische kookplaat 5 pinnen heeft en een normaal stopcontact maar 2 openingen. Ook zal de kookplaat niet werken omdat een normaal stopcontact niet genoeg stroom kan leveren.

 

De woning

In de meeste oudere woningen zit er nog niet standaard een perilex aansluiting in, deze moet dan nog aangelegd worden. In de meeste nieuwbouwwoningen zit deze er wel al in maar let hier goed op. Ook zal er vaak nog een nieuwe groep moeten worden aangemaakt in de meterkast omdat de perilex aansluiting veel stroom levert en dit minder kans geeft op storingen en overbelasting.

 

Er wordt niet aangeraden om een perilex aansluiting of een groepenkast zelf aan te leggen, dit kan levensgevaarlijk zijn. Bij elektrotechnische werkzaamheden is het aan te raden om een elektricien in te schakelen. Elektricien Louwmans staat 24/7 voor u klaar met deskundige en ervaren hulp, zo weet u zeker dat alles goed wordt aangesloten.