Amsterdam Plaza
Image default
Industrie

Gevelrenovatie? Wat moet ik daar mee?

Gevelrenovatie? Wat moet ik daar mee?

Wanneer je als particulier zelf een woning bezit, dan is het erg belangrijk om deze goed te onderhouden. Je moet gebreken vervangen, misschien een keer kozijnen en deuren schilderen. Wat veel mensen vaak vergeten zijn de gevels. Wanneer voegen slecht worden, kunnen de stenen kunnen verzakken of los gaan zitten. Dit is een scenario wat je natuurlijk het allerliefst wilt voorkomen. Dit kun je doen door een bedrijf in te schakelen die gespecialiseerd is in Gevelrenovatie. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden binnen de gevelrenovatie? Wat is dat en hoe wordt dat gedaan

Waarom moet ik mijn gevel laten renoveren?

Zoals eerder genoemd is het belangrijk om te weten waarvoor je gevelrenovatie moet laten uitvoeren. Een slechte gevel kan namelijk zorgen voor vocht en zelfs schimmel in de woning. dit kan dus invloed hebben op jouw gezondheid. Daarnaast kan bij een verouderde gevel, vocht in de voegen trekken. Dit kan bij vorst tot gevolg hebben dat de voegen knappen, dit wordt veroorzaakt doordat water bij vorst uitzet. Vervolgens kan dit weer resulteren in verzakkingen. Het is dus erg belangrijk hier tijdig een bedrijf voor in arm te nemen. een gevelrenovatie specialist kan jou passend advies geven wat betreft schade en het verbeteren ervan.

Soorten gevelrenovatie

Het is erg belangrijk om voor gevelrenovatie, eerst de gevel grondig te laten reinigen. Zo komt er geen vuil in uw gevel tijdens de renovatie. Er zijn verschillende manieren om de gevel te laten renoveren. De eerste manier is het vervangen van de bakstenen want stenen die afbrokkelen kunnen beter vervangen worden. Daarnaast kun je daarna het voegwerk laten vervangen. Bij de eerste scheurvorming of losse stenen, ga je dit beter meteen regelen. Vervolgens kun je ook de dorpels laten vervangen, wanneer hier barsten in zitten. wanneer je te lang wacht, kan er verzakking optreden. Beter voorkomen dan genezen dus!

 

https://www.petersengevelrenovatie.nl/