Amsterdam Plaza
Bedrijven

Geraffineerde kerstdecoratie: tips en wat te vermijden

De decembermaand komt alweer rap dichterbij. En dat betekent dat het hoog tijd is om duurzame, scherpgeprijsde en geraffineerde kerstdecoratie in huis te halen. Kerstcadeaus, een gave kerstboom, lekker eten, maar zeker ook elegante kerstdecoratie mogen niet in huis ontbreken als je een echt kerstgevoel wilt beleven. Maar of je nu kerstcadeaus wilt decoreren, de kerstboom wilt gaan versieren of op zoek bent naar leuke kerstverlichting: hoe kies je slim de juiste kerstdecoratie uit? Waar moet je op letten en wat zijn producten die je dient te vermijden? In dit blog gaan we op deze vragen in en geven we je tips en adviezen van ervaringsdeskundigen, zodat je precies weet hoe je kwalitatief goede kerstversiering in huis kunt halen. Uiteraard voor en scherpe prijs! 

 

1. Zorg sowieso voor decoratie rond je woning! 

Het meest materiaal dat met kerst te maken heeft en door kerstliefhebbers aangeschaft wordt, zoals kerstcadeaus, kerststukjes en natuurlijk de oude vertrouwde kerstboom, staat binnenshuis. Maar wie op zoek is naar sfeervolle en gezellige kerstdecoratie, kan eigenlijk het beste buiten beginnen. Dan kunnen anderen namelijk ook meegenieten van de kerstsfeer die je wilt oproepen. Hang bijvoorbeeld een fraaie kerstkrans met kerstklokjes aan de voordeur. En versier je struiken, heg en/of bomen met vrolijke kerstverlichting, zodat je ’s avonds – als je uit het raam kijkt of thuis komt -, visueel extra genieten kunt! 

 

2. Vermijd goedkope kerstspullen in en rond huis

Gelijk een tweede tip: als je kerstspullen gaat kopen, kies dan voor kwaliteit en duurzaamheid! Vermijd dus goedkope kerstdecoratie, zoals kerstlampjes van een paar euro of slappe kerststalletjes. Zo voorkom je ellende als kortsluiting en hoef je niet elk jaar opnieuw je decoratie te kopen. Een slimme en duurzame keuze waar je geen spijt van gaat krijgen, is een kunstkerstboom kopen. Je betaalt eenmalig wat meer, maar kunt de boom elk jaar weer opnieuw gebruiken. Namaakkerstbomen hebben nog meer voordelen. Zo zijn ze snel op te zetten en ben je ook af van naalden en aarde die bij echte kerstbomen in de kamer terechtkomen. 

 

3. Houd het simpel en creëer eenvoudig en snel sfeer

Sfeer oproepen die iedereen in de kerststemming brengt, is gemakkelijker dan veel mensen denken. Je hoeft er eigenlijk niet veel voor te doen, als je het tenminste slim aanpakt. Een goed idee is om in de woonkamer, de hal en eventueel ook in andere ruimtes een paar kerststukjes met kaarsen neer te zetten. Die kun je snel zelf maken of in de winkel kopen. Wil je niet te veel tijd en geld besteden aan kerststukjes? Dan is het ook en goed idee om wat mos in een glazen potje te doen, met wat led-lichtjes. Een simpel, goedkoop en snel te realiseren idee, maar meer dan effectief om een gezellige sfeer in huis te brengen!

 

4. Maak een sneeuwpop van borden en bestek voor het kerstdiner

Een zeer geraffineerde manier om een kerstsfeer te creëren, is door van twee borden, een mes, vork en lepel en een rood servetje een soort sneeuwpop te maken. Uiteraard hoen een oranje wortel en wat krenten om ogen mee te maken er helemaal bij. Deze creativiteit gaat zeker gewaardeerd worden door je tafelgenoten!

Gerelateerde artikelen

Wat is een VOG en waar gebruikt men het voor?

FOR MY FELLOW WOMEN

Huis in Amsterdam binnen 1 week verkopen?