Amsterdam Plaza
Eten en drinken

Eiwitten en Whey Protein zijn de bouwstenen van jouw lichaam!

Waarom krijg jij te weinig eiwitten binnen?

Eiwit is een voedingstof die energie levert, net als vet en koolhydraten. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren, dit zijn de bouwstenen van ons lichaam. Ze helpen ons bij het opbouwen en repareren van weefsels in het hele lichaam. Dit doen vet en koolhydraten niet. Wil jij dus je spieren behouden en afbraak tegen gaan, dan hebben ze dus echt genoeg eiwitten nodig! Dan is de vraag of je genoeg eiwitten binnenkrijg? Dat hangt van heel veel aspecten af, zoals je lengte, gewicht en hoe veel je beweegt. Dit kan zelfs zo veel schelen dat sommige wel 3 tot 4 keer zo veel eiwitten per dag nodig hebben als een ander. Daarom zijn er heel veel sporters die te weinig eiwitten binnenkrijgen! Zelfs al eet je meer dan normaal, omdat je veel sport krijgen 8 van de 10 mensen te weinig eiwitten binnen als ze niet naast hun dagelijkste voeding een Whey Protein shake nemen. Waarom is die Whey Protein shake dan zo essentieel?

Whey Protein! Waarom zijn ze essentieel?

Een actieve sporter heeft al snel 120 gram eiwitten per dag nodig! Een Whey Protein shake van Off-Limit bevat maar liefst 24 gram eiwitten. Je kan er zelfs 2 nemen per dag en dan zit je al op bijna 50 gram eiwitten per dag! Niet te gebruiken als vervanger van je dagelijkse maaltijden, maar wel voor erna of voor. Verder zit er in weinig voedsel veel eiwitten, alleen in veel vlees en vissoorten zal je veel eiwitten tegen komen. Verder ook in noten en ei, maar dat eet je ook niet de heel de dag door.

Wat gebeurt er als ik geen Whey Protein neem?

Je bent natuurlijk niet verplicht Whey Protein te nemen. Als we ervan uitgaan dat je niet genoeg eiwitten binnenkrijg door je dagelijkse voeding, dan zal er niks ernstigs gebeuren als je blijft doorsporten. Je kan wel eerder blessures krijgen doordat je spieren niet goed zijn hersteld. Je heb meer rust nodig en je zal minder snel groeien in spiermassa. Je spiermassa kan ook afnemen, als je lichaam te weinig de juiste voeding binnenkrijgt gaat het zijn benodigdheden zoals energie ook uit de spieren halen. Is een shake na het sporten verplicht? Nee! Zeker niet, maar is het essentieel als jij je doelen wilt behalen. Jazeker! Helemaal als je intensief sport in de fitnessbranche. Kunnen mijn spieren ook genoeg herstellen puur uit voeding? Ja, alleen dan mag je wel 3 tot 4 keer per dag warm eten, waardoor je ook snel aankomt in vet. Ben je aan het bulken? Give it a go, maar zelfs dan is een shake erbij top! Bekijk meer op Off-Limit.nl

https://www.off-limit.nl/

Gerelateerde artikelen

Goedkoop bier

Leren koken met een kookworkshop

Een pizza foodtruck bij elk feest