Amsterdam Plaza
Image default
Mode en Kleding

Drie praktische tips voor het kopen van schoenen

Sommige mensen vinden het heerlijk, maar anderen raken al in paniek van de gedachte aan nieuwe schoenen te kopen. Heb jij echt een paar nieuwe schoenen nodig? Op de Mason Garments webshop kun je bijvoorbeeld prachtige stijlvolle schoenen vinden. Dit zijn drie praktische tips voor het kopen van schoenen. 

Passen aan het einde van de dag

Aan het einde van de dag zijn je voeten groter dan aan het begin van de dag. Dat klinkt als een fabeltje, maar het is echt waar. Zeker wanneer je de hele dag gelopen hebt of lang gestaan hebt, zijn je voeten aan het einde van de dag iets meer uitgezet. Heb je nieuwe schoenen besteld en komen ze in de ochtend binnen? Pas ze dan pas aan het einde van de middag. Ga je een dagje winkelen? Zorg dat de schoenenwinkel de laatste winkel is waar je naar binnen loopt. Zo voorkom je dat de schoenen die bij het passen zo lekker zaten, ineens knellen.

Vertrouw ‘je maat’ nooit

Vraag ons niet waarom, maar bij ieder schoenenmerk werkt de maatvoering weer een beetje anders. Soms verschilt dat zelfs per model. Zeker wanneer je schoenen bestelt is het belangrijk om je eigen maat niet blindelings te vertrouwen. Als de webshop een beetje een goed retourbeleid heeft, is het een slim idee om meerdere maten te laten komen. Let ook nog eens op dat veel webshops die niet in Nederland gevestigd zitten niet de EU-maten op de website hebben staan. In Engeland en Amerika, maar ook in Frankrijk werken ze met een andere maatvoering. Op internet kun je hier handige omrekentabellen voor vinden.

Niet alles loopt nog uit

Sommige mensen willen absoluut geen schoen die bij het passen een beetje knelt. Anderen denken: ach, dat loopt nog uit. Vooral bij schoenen van stug en stevig leer kun je ervanuit gaan dat ze nog een beetje zullen uitlopen. Echter, al bij het passen moet jij je tenen vrij kunnen bewegen. De breedte van de schoen kan toenemen en bij de wreef en hak kan meer ruimte ontstaan, maar een schoen zal door uitlopen nooit langer worden. Je tenen moeten dus vanaf moment één genoeg ruimte hebben.