Amsterdam Plaza
Image default
Cadeau

De Japanse Kimono

Een kimono is een typisch Japans kledingstuk. Het bestaat meestal uit een aantal onderdelen die samen een geheel vormen. Het is een mantel die via een soort riem samen wordt gehouden. De Japanse benaming voor deze riem is Obi. De knoop waarmee deze Obi wordt vastgezet is een Usibi. Daarnaast kan het kledingstuk worden uitgebreid met diverse andere accessoires. Elke extra accessoire voegt dan ok weer iets extra’s toe aan het kledingstuk. Een voorbeeld van zo’n extra is een kussentje.

De herkomst van de kimono

De kimono is een kledingstuk dat bedacht is rond het jaar 1000. In deze periode kwam dit door massale migratie van het vaste land naar het eiland wat later Japan zou gaan heten. Het was van origine altijd een gelieft kledingstuk in China. Door deze migratie wordt het kledingstuk dus ook steeds geliefder in Japan. Het werd gedragen door zowel mannen als vrouwen. Mannen droegen dan wel vaker alleen een Mo dat iets meer leek op een rok.

Waar deze Kimono vroeger door veel Japanners werd gedragen is dit op de dag van vandaag niet meer zo. Mensen dragen nu meer gewone kleding zoals dit Europa en Amerika ook gebeurd. De Kimono is echter wel zeker nog niet weg uit Japan. De Japanners zijn er nog altijd trots op en dragen deze soms nog. Door de globalisering zijn de kimono’s ook over aan het waaien naar de andere delen van de wereld.

Mannen dragen tegenwoordig ook nog altijd een kimono. In het westen zul je dit niet zo snel tegenkomen. Echter in de Aziatische landen zijn mannen gedurende de afgelopen 1000 jaar de kimono’s blijven dragen. Het grote verschil met die van vrouwen zijn dat ze tegenwoordig simpeler zijn. De kimono’s van mannen zijn vaak donker en ingetogen. Ze zijn dus eigenlijk ook wel wat formeler.

Soorten

Er zijn verschillende soorten kimono’s. Deze verschillen van kimono’s die gebruikt worden bijvoorbeeld na een lekker bad of wanneer men uit bed komt tot aan de meer zakelijke kimono’s. Hierbij kan dan worden vermeld dat deze meer zakelijke kimono’s ook wel terug zijn te vinden op straat. Daarnaast zijn er ook kimono’s die worden gebruikt om de natuurlijke spanningen in bed te verhogen.

https://www.annavanrode.nl/sexy-lingerie/kimono-peignoir/