Amsterdam Plaza
Sport

De dansschool in Amsterdam

De top 3 redenen waarom mensen dansen

De dansschool in Amsterdam, Glo Entertainment Live, verzorgt danslessen aan vrijwel iedereen. Voor kinderen, de beginnende dansers, de professionals; ja echt eenieder is welkom! De dansschool biedt dan ook lessen van verschillende soorten genres aan, van ballet tot paaldansen. Maar wat maakt dansen zo interessant, aangezien het voor mensen eigenlijk geen noodzakelijkheid is?

Dat Glo Entertainment Live zoveel keuzes mag aanbieden, bewijst dat dansen gewoon de favoriete bezigheid van velen is. Bij de school wordt dansen ook echt als een sport gezien. Atleten uit verschillende disciplines gebruiken dans trouwens om hun lichaam te trainen en hun conditie op te bouwen. Maar dansen gaat verder dan het fysieke. Het bouwt ook krachtige persoonlijkheden op. Wat vind jij ervan? Hier zijn de top 3 commentaren van dansers.

“Dansen heeft mijn gezondheid verbeterd”

Studenten en docenten van Glo Entertainment Live omschrijven dansen als “lekker bewegen op muziek”. Het is een leuke fysieke activiteit waarbij je ook nog veel calorieën verbrandt. Vergeet niet dat dansen een aerobe oefening is. Het is daarom zeker een effectieve manier voor degenen met gewichtsproblemen.

Daarnaast zorgt dansen ook voor een gezond hart en longen. Wanneer je danst, neemt je hartslag toe om meer zuurstofrijk bloed naar de spieren te pompen. Dus hoe sneller je hart klopt, hoe meer bloed naar je longen gaat om zuurstof te verzamelen. Deze toename van de hartslag helpt om je hart te versterken. Degenen die regelmatig dansen, merken dan ook een aanzienlijke verbetering aan hun conditie en algehele gezondheid.

“Dans is een vorm van discipline”

De coaches van Glo Entertainment Live zijn allemaal academische geschoolde docenten die ervaring hebben in pedagogiek en onderwijs. Het is opmerkelijk dat studenten veel attenter en hardwerkender worden na hun eerste danslessen. Dit komt omdat er zoals op elke andere school ook bij de dansschool regels zijn.

Discipline is een belangrijke factor bij dansen, omdat het activiteiten omvat waarbij je aan je zelfbeheersing moet werken. Het maakt dan niet uit om wat voor dansgenre het gaat. Of het nu balletdans, salsa, hiphop of paaldans betreft; voor elke soort dans is een specifiek type discipline vereist.

Dansers hebben bijvoorbeeld de gewoonte om te proberen bewegingen sneller onder de knie te krijgen, omdat ze weten dat het een goed doel heeft; namelijk beter worden in wat ze doen. Deze consistentie leidt tot discipline.

“Dansen heeft mijn vertrouwen opgebouwd”

Glo Entertainment Live brengt iedereen bij elkaar, omdat er ook veel communicatie plaatsvindt. Hierdoor voelen mensen zich op hun gemak bij elkaar. Door steeds in aanraking te komen met nieuwe mensen kom je zonder ervan bewust te zijn uit je comfortzone.

Met dansen, versterk je op een natuurlijke manier ook je zelfvertrouwen. Denk maar aan een examen op school. Je doet er alles aan om goed voorbereid te zijn. Zo gebeurt dat ook bij de danslessen of tijdens het optreden. Leren omgaan met de zenuwen die hiermee gemoeid zijn, bouwt zelfvertrouwen op.

En wat is jouw reden om te dansen of twijfel je nog? Laat je inspireren door Glo Entertainment Live. Ze verwelkomen je graag!

https://www.glo-entertainment-live.com/