Amsterdam Plaza
Dienstverlening

Cognitie & Gedrag – De Verbinding & Hoe Ze Met CBT Optimaal Kunnen Presteren

Zoals de naam al zegt, gaat cognitieve gedragstherapie voornamelijk over twee gebieden van de psychologie: Cognitie – gedachten, de innerlijke werking van de geest

Gedrag – acties, wat een persoon doet, hoe een persoon op een situatie reageert

Ontwikkelt in de jaren 1960s door een groep professionelen, heeft cognitieve gedragstherapie (CBT) twee aparte therapieën samengevoegd om een dynamisch model te creëren om cliënten te helpen. Gedragstherapie en cognitieve therapie werden afzonderlijk gebruikt totdat samengesmolten werden.

De basis van CBT dat gedachten en acties samen werken, helpt om het feit naar voren te brengen dat gedrag niet bepaald wordt door externe factoren, maar door gedachten. Door deze theorie te gebruiken is CBT in staat om vele cliënten te helpen met het overwinnen van valse overtuigingen over zichzelf, en de levenskwaliteit te verbeteren.

Cognitieve gedragstherapie is voor vele verschillende mentale stoornissen effectief. Het wordt niet alleen voor depressie, en problemen met zelfvertrouwen of zelfwaarde gebruikt, CBT is ook bewezen hoog effectief in andere mentale stoornissen zoals:

CBT is meer dan slechts de combinatie van twee verschillende therapieën, het helpt de client en therapeut om samen te werken, een vertrouwensrelatie op te bouwen en complexe problemen op te lossen. CBT helpt cliënten om de ware gedachte(n) en reden(en) te vinden die hun actie(s) motiveren, pakt hun productief aan en helpt cliënten om hun gedachteprocessen te veranderen om rationelere reacties op gevaarlijke situaties te hebben.

Cognitieve gedragstherapie heeft meer voordelen dan het slechts in kaart brengen van waar gedrag vandaan komt, CBT is veel gestroomlijnder en neemt minder tijd dan traditionele therapie in beslag. Over het algemeen duurt een behandeling ongeveer zestien (16) sessies terwijl andere traditionele therapieën jaren kunnen duren.

Cognitieve gedragstherapie helpt cliënten om effectiever te reageren op levenssituaties. Het helpt hun om het leven ten volste te leven zonder de angst voor mogelijke irrationele reacties tijdens situaties die dat opwekken. Het creëert de mogelijkheid om rationeel te denken en te handelen voor cliënten, door voor de handeling te denken en de beste koers te bepalen voor elke situatie.

CBT is op verschillende gebieden van het psychologische spectrum effectief. Het is bewezen dat het snel en effectief werkt.

Zoek een therapeut die in CBT gespecialiseerd is om de voordelen van deze dynamische therapie te krijgen.

Bezoek de website van praktijk voor psychotherapie 

https://www.depsycholoog.nl/Gouda/

Gerelateerde artikelen

Zeg vaarwel tegen blijvende vermoeidheid dankzij deze behandeling

Waarom je een hele nieuwe Hoverkart zou moeten aanschaffen

AMSTERDAM SLOTENMAKERS DIENST – 24 7 SLOTENMAKER EXPERT VOOR IN NOODGEVALLEN!