Amsterdam Plaza
Zakelijke dienstverlening

AVG goed inzetten

Ben je je binnen je bedrijf bewust van de gegevens die je van personen bewaard? Zijn hier afspreken over tussen afnemers en leveranciers en heb je aan hen aangetoond hoe je dit kan laten verwijderen of inzien? Daarnaast moet ergens gedocumenteerd staan hoe deze gegevens beveiligt worden. Het zijn simpele stellingen maar wel erg belangrijk voor het bedrijf. Mocht je aan één niet kunnen voldoen, dan riskeer je een hoge boete wegens wetovertreding. Dit komt door de AVG wetgeving, de nieuwe privacywet die in heel Europa inwerking is gesteld.

Voor de AVG moet een protocol worden opgesteld, waarin bovenstaande vragen beantwoord worden. Bedrijven dei veel met gezondheid of financiën werken moeten extra maatregelen treffen om aan de wet te voldoen, omdat het hier over privacygevoelige informatie gaat. Daarnaast moeten bedrijven met meer dan 250 werknemers een verplicht ‘Register van verwerkingen van persoonsgegevens’ bijhouden. Als je een bedrijf bent dat stelselmatig persoonsgegevens verwerkt, dan is dit ook noodzakelijk.

De AVG is ingesteld om het  vertrouwen te bieden aan de consumenten in deze digitale economie. Op deze manier geef je je klanten en leveranciers het vertrouwen dat je gegevens veilig zijn en daarnaast voorkom je dan cyber criminele of hobby hackers toegang krijgen tot waardevolle bedrijfsgegevens die ze vervolgens kunnen lekken. Het is dus niet alleen gunstig voor de consumenten maar ook voor je bedrijf zelf.

De AVG is sinds 2018 in werking getreden, na een implementatie periode van ongeveer twee jaar. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zorgt ervoor dat handhaving hierop plaatst vindt. Deze autoriteit mag sancties opleggen tot wel €20 miljoen euro óf vier procent van de wereldwijde omzet. In 2020 heeft het AP een boete opgelegd aan het Haga ziekenhuis in Den Haag van €460.000 doordat zij niet voldeden aan de AVG. Pas hier dus goed mee op.

Laat deze opstelling in samenwerking met accountantskantoor naaldwijk. Hier kan je advies krijgen van de accountants en adviseurs.  

http://weanaaldwijk.nl

Gerelateerde artikelen

Top tips voor het schoonmaken van ramenwasser Eindhoven

Een comfortabele touringcar huren voor een leuke trip

Jouw uitdaging voor 2020: word uitzendondernemer!