Amsterdam Plaza
Auto's en Motoren

Aandachtspunten bij de aanschaf van een 2e hands auto

Een tweedehands auto kopen is niet altijd zonder risico. Wat de historie van de auto is bepaald voor een groot gedeelte ook hoe betrouwbaar een auto is. Ook het merk en bekende problemen zijn hierbij bepalend. Om geen kat in de zak te kopen is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de historie van een voertuig. Niet alleen een kilometerstand zal bepalend zijn voor de betrouwbaarheid maar ook het onderhoud als de APK keuringen van het voertuig. Wanneer u een hele oude auto gaat kopen kan het verstandig zijn om wellicht zelf ook de mogelijkheid te hebben reparaties uit te voeren.

Bepaal hoeveel je wilt betalen

Het klinkt wellicht als vanzelfsprekend maar op voorhand een goed beeld hebben wat een tweedehands auto mag kosten maar geeft bovendien ook een goede onderhandelingspositie bij de aankoop zelf. Ook is het belangrijk om een goede indicatie te krijgen van het maandelijkse onderhoud, verzekering, belasting als ook het verbruik van het voertuig. Vaak is het ook verstandig om een aparte stelpost te reserveren voor onvoorziene situaties. Omdat u de historie van het voertuig niet kent is het belangrijk om wat geld achter de hand te hebben voor reparaties.

Particulier of zakelijk

Het kopen van een particulieren auto kan in sommige gevallen een voordeel opleveren t.o.v. het kopen bij een garage. Wanneer de eigenaar de daadwerkelijke laatste eigenaar is en de volledige historie van het voertuig bekend is kan dit een voordeel zijn om van een particulier je auto te kopen. Maar over het algemeen hebben we het hier dan over vooral tweedehands auto’s tot 1500 Euro. Wil je meer zekerheid hebben bij een gebruikte auto dan kunt u beter bij een garage uw auto kopen. Naast de garantie is de autogarage vaak aangesloten bij een erkende instantie die de kwaliteit van de dienstverlening garandeert.

Gerelateerde artikelen

Auto huren Apeldoorn

Zakelijk elektrisch leasen

Een Mercedes Sprinter als leaseauto