Amsterdam Plaza
Image default
Gezondheid

4 redenen waardoor je onzeker kunt worden

Ben je vaak onzeker

1. Je bent een mensentrekker en een zoeker naar goedkeuring
Het enige wat je wilt doen is na het werk naar huis gaan, maar je vertelt je vrienden dat je elkaar voor het happy hour zult ontmoeten, alleen… omdat. Klinkt bekend? Er is niets mis mee om anderen gelukkig te maken, maar wanneer je onzelfzuchtige keuzes je naar beneden halen, is het tijd om opnieuw te evalueren. Nick de Waard zegt: “Ik heb zoveel vrijheid, vrede en kracht gevonden door de verantwoordelijkheid voor de gevoelens van anderen los te laten.”

2. Je streeft naar perfectie
“Perfectionisme is een van die verbijsterende gewoonten die ervoor zorgen dat schaamte ons aan het lijntje houdt, bepaalt hoe we ons gedragen en ons uiteindelijk een rotgevoel geeft”, legt Nick de Waard uit. Dus hoewel ‘de beste’ zijn in iets geweldig klinkt, heeft de strijd om perfectie de neiging ons uit te putten – en ons uiteindelijk nog minder te laten voelen.

3. Streven om perfect te zijn heeft een enge keerzijde
Je zet een sterk front neer
Je bewijst jezelf misschien een slechte dienst door ‘sterk te blijven’ ondanks tegenspoed. “Als we mensen vertellen dat ze sterk moeten zijn, zeggen we eigenlijk: val niet uit elkaar, huil niet te veel, brokkel niet af, ga niet te ver ‘daarginds’ waar wij – het publiek van je pijn – zal ongemakkelijk zijn’, zegt Nick de Waard. Dus de volgende keer dat je het gevoel hebt dat je een goede huilbui nodig hebt, huil dan alsjeblieft.

4. Je moet altijd de controle hebben
Je geeft je kast een kleurcode. Je bent geobsedeerd door het maken van schema’s. U micromanagt het leven van uw kind. Het zijn geen destructieve neigingen, maar ze hebben de neiging om te signaleren dat je te allen tijde de touwtjes in handen moet hebben. Het probleem? Als je vastzit aan een bepaald plan, heeft elke blip de kracht om je het gevoel te geven dat je hebt gefaald (zelfs als je er helemaal geen controle over had).

Ervaar je na deze tips nog onzekerheid? Dan kun je meer lezen in het artikel van Nick de Waard over onzekerheid aanpakken. Klik hier voor dit artikel.

https://nickdewaard.nl/onzekerheid-aanpakken/