Amsterdam Plaza
Image default
Vakantie

3 tips voor een kleine vakantie in Amsterdam

3 tips voor een kleine vakantie in Amsterdam

Wij hebben 3 tips voor als je op vakantie gaat naar Amsterdam voor je op een rij gezet. Of je nu een week gaat of langer, dat maakt niet uit, de keuze is reuze in de hoofdstad van Nederland.

1. Breng een bezoek aan musea:
Amsterdam is bij uitstek de stad in Nederland waar je moet zijn voor musea. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.

2. Maak kennis met een van de vele parken in Amsterdam :
Het bekendste park is het Vondelpark, een uitgestrekt groen gebied met vijvers, beeldhouwwerken en prachtige tuinen. Voor een meer lokale ervaring kun je naar het Westerpark gaan, waar je gezellige cafés, festivals en zelfs een openluchttheater kunt vinden.

3. Fietsen in Amsterdam:
Fiets langs het Vondelpark, maak een stop bij het Anne Frank Huis, en verken de charmante Jordaan Wijk. Dat zijn slechts enkele ideeën van routes die je zou kunnen maken. In principe zijn er meer dan 100 routes waar je architectuur, geschiedenis, shoppen en cafés kunt vinden.

Beleef unieke attracties op het water van Amsterdam

Een van de populairste Amsterdam attractions is zonder twijfel een rondvaart door de grachten van deze stad. Je kunt lekker ontspannen genieten op een van de boten, maar je kunt het ook zo luxe maken als je wilt. Er zijn verschillende schippers in Amsterdam die naast de geschiedenis er ook voor kunnen zorgen dat je tijdens de tocht voorzien wordt van eten van de beste restaurants. Deze bezorgen zelfs aan de boot.Voor diegenen die graag in contact willen komen met de natuur, biedt Amsterdam ook kano- en sup-verhuur aan. Peddel langs schilderachtige grachtenpanden en ervaar de rust en sereniteit van het water.

Een culturele reis door Amsterdam en de verschillende bezienswaardigheden

Het Rijksmuseum is bij de meeste mensen wel bekend, waaronder het beroemde schilderij “De Nachtwacht” van Rembrandt. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het Anne Frank Huis. Hier krijg je een indrukwekkend kijkje in het leven van Anne Frank en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als je geïnteresseerd bent in moderne kunst, mag een bezoek aan het Stedelijk Museum niet ontbreken. Het Koninklijk Paleis op de Dam, de Westerkerk met zijn imposante toren en de prachtige grachtengordel die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zijn ook het bezoeken waard.