Amsterdam Plaza
Image default
Mode en Kleding

Voorkom rugpijn door een verkeerde BH

Voorkom rugpijn door een verkeerde BH

Vooral vrouwen met een grotere cupmaat hebben eerder kans op last van de rug. Niet zo gek natuurlijk gezien het gewicht van de borsten voor een groot deel wordt gedragen door de rugspieren. Toch kun je, wanneer je een goede bh draagt een groot deel van dit gewicht goed verdelen over de rest van je lichaam. Het is dus des te belangrijker om met een grotere cupmaat extra te letten op kwaliteit en de prijs in deze maar even voor lief te nemen. Waar vrouwen met een kleinere cupmaat prima in een wat goedkopere bh kunnen rondlopen, is dit voor een grote cupmaat simpelweg niet handig. Dus heb jij last van je rug, dan zijn onderstaande tips wellicht handig voor jou.

Let op de breedte van de bandjes

Wanneer je een nieuwe bh gaat aanschaffen, is het belangrijk goed te kijken naar de breedte van de bandjes. Waar je met een kleine cupmaat prima uit de voeten kunt met dunne bandjes, is dit bij een grote maten bh absoluut niet verstandig. Omdat het gewicht een stukje hoger ligt, zal je als snel merken dat de bandjes gaan schuren en in je schouders zullen drukken. Dit is voor even niet heel erg, maar gedurende een langere periode zal dit kunnen zorgen voor een geïrriteerde huid, iets wat je ten koste van alles wilt proberen te voorkomen. Door te kiezen voor zowel een normale als panache sport bh met extra gevoerde bandjes, zul je een stuk minder last hebben tijdens het dragen.

Kies voor een bh met vulling

Je zult denken dat een bh met vulling enkel is geschikt voor vrouwen met een kleinere cupmaat. Toch is dit absoluut niet het geval. Door te kiezen voor een bh met vulling, zal je merken dat je borsten extra worden ondersteunt, waardoor de druk op je rug een stuk minder wordt. Dit geldt niet alleen voor een normale bh, maar ook een sport bh met vulling is een absolute aanrader voor wanneer je frequent in de sportschool te vinden bent.

Kies voor een bh op maat

Heb jij een grote cupmaat en heb je iedere keer last van je rug, dan is het goed om een bh op maat te laten maken. Want op de vraag hoe meet je je bh maat, daar weten we vaak het antwoord wel op, maar een bijpassend bh vinden, wordt vooral wanneer het een grote maat betreft vaak een flinke uitdaging.