Amsterdam Plaza
Woning en Tuin

Verstopte gootsteen ontstoppen

Een  verstopte gootsteen is een vervelend probleem. Het ontstoppen van een beginnend verstopte gootsteen is vaak gemakkelijk zelf op te lossen met bijvoorbeeld een gootsteen ontstopper of een oplossing van azijn en soda. Voor verstoppingen die niet zelf op te lossen zijn kun je beter een gespecialiseerde rioleringsdienst inschakelen.

Maar hoe moet je eigenlijk de afvoer ontstoppen van je gootsteen? En hoe duur is het ontstoppen van een gootsteen via een specialist? Dat lees je allemaal in deze blog.

 

Zelf je gootsteen ontstoppen

Een verstopping in de gootsteen wordt meestal veroorzaakt door etens- en vetresten. Voordat je een loodgieter of rioleringsdienst inschakelt voor het ontstoppen kun je proberen het zelf op te lossen. In de meeste gevallen zijn beginnende verstoppingen zelf gemakkelijk op te lossen middels een van de volgende manieren:

·         Rubberen ontstopper gebruiken – Zorg dat er water in de spoelbak staat en probeer de ontstopping op te lossen door pompende bewegingen te maken met een rubberen gootsteen ontstopper.

·         Oplossing van soda en azijn – Maak een oplossing van een klein kopje soda en giet daar azijn bij. Gooi dit vervolgens in je gootsteen en spoel na een half uur alles door met heet water. Het ontstoppen middels een oplossing van soda en azijn is milieuvriendelijk.

·         Sifon reinigen – Draai de sifon van de gootsteen los en reinig alle onderdelen. Let hierbij wel op dat er een hoop viezigheid uit kan komen, dus het is handig om hier een emmer onder te zetten.

·         Gebruik een ontstoppingsveer – Als de verstopping wat dieper zit kun je proberen om dit met een ontstoppingsveer op te lossen. De ontstoppingsveer kun je door de afvoer duwen en zo proberen de verstopping los te halen.

 

Kosten gootsteen ontstoppen

De kosten voor het laten ontstoppen van je gootsteen is afhankelijk van de ernst van de ontstopping. Het verhelpen van de ontstopping kost gemiddeld tussen de €90 en €130 incl. btw. De exacte prijs wordt hierbij bepaald door de duur van de klus, het benodigde materiaal en de mate van spoed. Gemiddeld duurt het oplossen van een ontstopping tussen de 1 en 2 uur en liggen de arbeidskosten tussen de €45 en €60. Via Mygo vind je eenvoudig een gespecialiseerde rioleringsdienst in jouw buurt voor het ontstoppen van jouw gootsteen.

 

Gerelateerde artikelen

Tips voor kiezen van een huisnummer of naambord

Een luxe schaakbord van marmer kopen?

Voor- en nadelen om te wonen in Amsterdam