Amsterdam Plaza
Image default
Vervoer en transport

Tips voor het nemen van een taxi op vakantie

In Nederland nemen mensen over het algemeen niet zo vaak de taxi, maar in het buitenland is de taxi een veelgebruikt vervoersmiddel. Met de taxi kan je snel van je accommodatie naar andere plekken reizen, zoals het vliegveld, de stad of bezienswaardigheden. Helaas hebben niet alle taxichauffeurs in het buitenland het beste met je voor. Ze zullen vaak proberen om wat extra geld aan je te verdienen en je op te lichten. In de wat armere landen gebeurt het dan ook vaak dat toeristen worden bestolen. Daarom is het goed om te weten waar je op moet letten wanneer je een taxi in het buitenland neemt. Maar waar moet je precies op letten? Lees verder voor de tips!

Veiligheid

In het buitenland is het altijd goed om te weten wat de betrouwbare taxibedrijven zijn. Vaak kan je dit op internet vinden, maar het is ook goed om het bij je accommodatie waar je verblijft te checken. In de meeste landen zijn er meerdere taxibedrijven, dus vraag welke de meest betrouwbare is en bij welke je absoluut niet in moet stappen. Ook is het handig om je accommodatie een taxi te laten bellen. Als je in de taxi zit, moet je altijd zorgen dat je weet waar je heen gaat. Je kan op Google maps bijvoorbeeld zelf de route zoeken. Zo weet je het wanneer de chauffeur een onlogische omweg maakt. Kan de taxichauffeur bekende plekken of bezienswaardigheden niet vinden? Dan is de chauffeur hoogstwaarschijnlijk niet betrouwbaar. 

Geld

Voordat je in de taxi stapt is het verstandig om de prijs af te spreken. Zo weet je precies wat je moet betalen en voorkom je grote verrassingen en dat je te veel betaalt. In het buitenland is het vaak normaal om over de prijs te onderhandelen. Doe dit altijd voordat je instapt en niet als je al op de bestemming bent. Zorg ook altijd dat je kleingeld mee hebt. Taxichauffeurs kunnen meestal wel wisselen, maar het is beter om de taxichauffeur een klein bedrag te geven dan een waardevol briefje. Je weet met groot geld natuurlijk niet snel of de chauffeur het juiste bedrag teruggeeft. Betaal de taxichauffeur dus met kleingeld zodat je zo min mogelijk wisselgeld terug hoeft te krijgen.