Amsterdam Plaza
Image default
Sport

Thuis trainen in 2023

Fitness gewichten zijn erg populair bij mensen die in sportscholen trainen en ook bij mensen die thuis oefeningen doen. Met deze gewichten kun je verschillende spiergroepen trainen. Een van dat soort producten zijn dumbbells, dat zijn korte gewichten die je in elke hand vasthoudt, en er zijn barbells, dat zijn lange gewichten zonder een vast gewicht. In dit artikel gaan we je meer vertellen over thuis fitnessapparatuur.

Fitnessbank

Een platte fitness bank heeft veel voordelen. Ze zijn meestal steviger en goedkoper dan andere soorten trainingsbanken. Dit maakt ze perfect als je een stabiele en betaalbare bank zoekt voor oefeningen zoals bankdrukken. Als je thuis wilt fitnessen, is een platte fitnessbank vaak de beste en meest betaalbare keuze.

Dumbbells

Als je thuis wilt gaan fitnessen, is het handig om dumbbells te kopen. Met dumbbells kun je veel verschillende oefeningen doen en je training zwaarder maken. Je kunt ze in verschillende materialen en gewichten vinden. Meestal worden dumbbells per paar verkocht, maar lees altijd goed de beschrijving om zeker te weten wat je krijgt. Het is belangrijk om het juiste gewicht te kiezen, zodat je meteen kunt beginnen met trainen. Denk ook na of je dumbbells wilt met een vast gewicht of verstelbare dumbbells waarbij je het gewicht kunt aanpassen in kilogrammen.

Roeitrainer

Niet iedereen denkt meteen aan roeien als ze denken aan sporten thuis, maar een goede roeitrainer is populair onder mensen die thuis willen sporten. Dit komt doordat roeien, net als fietsen op een hometrainer, geweldig is om af te vallen en fitter te worden. Tijdens het roeien gebruik je bijna alle spieren in je lichaam, dus het is een intensieve activiteit. Hierdoor kun je in korte tijd veel calorieën verbranden. Bovendien helpt roeien niet alleen bij afvallen, maar ook bij het opbouwen van spieren. Dit komt doordat de roeitrainer weerstand biedt. Door je armspieren intensief te gebruiken tijdens het roeien, kun je meer spiermassa opbouwen.

Crosstrainer

De crosstrainer is ook een geweldig fitnessapparaat om thuis te hebben als je wilt afvallen en aan je conditie wilt werken. De crosstrainer is de laatste jaren steeds populairder geworden, vooral in sportscholen. Dit komt doordat de crosstrainer heel gemakkelijk te gebruiken is. Het is geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters. Als je van plan bent om thuis te trainen met een crosstrainer, is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt. Een crosstrainer is namelijk groot en neemt veel ruimte in beslag. Gelukkig zijn er tegenwoordig inklapbare modellen beschikbaar, waardoor je de crosstrainer na het trainen gemakkelijk kunt opbergen. Zo bespaar je veel ruimte.