Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

Meer sfeer in huis? Zo doe je dat!

 

Ziet jouw woonkamer er hartstikke gezellig uit, maar kan je slaapkamer nog wel een metamorfose gebruiken? Wij geven je in deze blog een aantal handige tips hoe je meer sfeer aanbrengt in jouw slaapkamer, waardoor je ook in deze ruimte hartstikke graag bent!

Kleurgebruik

Het belangrijkste aan een slaapkamer is dat het kleurgebruik in balans is. Omdat de slaapkamer de plek is waar je tot rust komt, is het belangrijk dat je niet te drukke kleuren gebruikt. Kies voor kleuren zoals donkerblauw, donkergroen, wit of grijs. Deze kleuren moeten de basis vormen, natuurlijk kan je met details extra sfeer aanbrengen in de ruimte. Met een likje verf op de muur is een andere stijl zo gecreëerd.

Gordijnen

Gordijnen zorgen er niet alleen voor dat ze geen of minder licht doorlaten in de kamer, ze zorgen ook zeker voor extra sfeer in jouw woonruimte. Een aanrader dus om goed te kijken naar welke gordijnen je kiest voor je slaapkamer! Doordat gordijnen een groot oppervlak van de kamer bekleden, is het erg belangrijk dat je kiest voor een kleur en stijl die past bij de ruimte.

Verduisterende gordijnen zijn de meest gekozen gordijnen voor in de slaapkamer. Dit zijn gordijnen die weinig licht doorlaten, waardoor het lekker donker is op de slaapkamer. Vaak hebben verduisterende gordijnen donkere kleuren, zoals donkergrijs, donkergroen, taupe of donkerblauw. Toch hoeft dit niet zo te zijn. Er zijn ook veel verduisterende gordijnen in lichte kleuren die vaak worden toegepast in de slaapkamer. Door de dikke stof, laat het weinig licht door.

Accessoires

Maak je slaapkamer helemaal af met accessoires. Wat denk je bijvoorbeeld van een prachtig schilderij aan de muur, kussentjes op bed en een grote plant in de hoek? Waar je ook voor kiest: het moet passen bij jouw woonstijl en jij moet er helemaal tot rust kunnen komen. Op deze manier zorg je ervoor dat de slaapkamer één van je favoriete ruimten in huis wordt!

https://www.raamdecoratie.com/