Amsterdam Plaza
Image default
Tuin en buitenleven

Het uitbesteden van tuinonderhoud

Heeft u het iets te druk voor onderhoud aan de tuin? Schakel dan hulp in van de specialist, zoals hoveniersbedrijf Zoetermeer. Onderhoud van de tuin is een tijdrovende klus en kost veel inspanning, maar een hoveniersbedrijf staat met alle vakkennis voor u klaar! Een hoveniersbedrijf levert uiteenlopende diensten, waaronder het snoeien en knippen van begroeiing, maaien van gras en beplanting verplaatsen of aanbrengen. Daarnaast geven ze u ook advies over de soorten beplanting en begroeiing in de tuin en onderhouden ze de afscheiding van de tuin. Kortom, voor al het onderhoud aan uw tuin kunt u terecht bij deze specialist!

Tuinonderhoud aan de hand van seizoenen

Een belangrijk aspect dat bijdraagt aan het onderhouden van een mooie tuin is onderhoud op basis van de seizoenen. In ieder seizoen krijgt uw beplanting te maken met andere weersomstandigheden en moet daar goed op voorbereid zijn. De hovenier helpt u hier graag bij, in de vorm van variërende diensten. In het voorjaar houdt dit in dat de tuin toe is aan een opfrisbeurt. Hierbij wordt onkruid verwijderd, plantsoen bemest en de heg gesnoeid. Onderhoud in het najaar is gericht op de tuin winterklaar maken. Dit wordt gerealiseerd door het plukken van onkruid, snoeien en het opruimen van losse bladeren. Bovendien kan de hovenier ook uw tuin onderhouden tijdens een vakantie, zodat u kunt genieten van een prachtige tuin bij terugkomst.

Renoveren van de tuin

Soms is het design van uw tuin erg verouderd en dringend toe aan een renovatie. Ook dit valt onder het tuinonderhoud van een hoveniersbedrijf. Vaak is een tuin toe aan een renovatie na 10 tot 15 jaar gebruik. Verwilderde en te grote struiken, planten of bomen kunnen teruggesnoeid worden en de bestrating wordt hersteld of vervangen. De tuinspecialisten leveren uiteenlopend onderhoud van bestrating. Het leggen van de juiste bestrating kan namelijk zorgen voor een onderhoudsarme tuin. Daarnaast komt renoveren ook met het een voordeel: het is een duurzaam alternatief is voor een geheel nieuwe tuin. Voor een renovatie hoeft geen nieuwe middelen aangeschaft worden en kan gerealiseerd worden met al aanwezig apparatuur en begroeiing.