Amsterdam Plaza
Image default
Vakantie

De geheime bezienswaardigheden van Amsterdam die toeristen niet kennen

Amsterdam is een stad vol verrassingen en een schat aan geheime bezienswaardigheden die de meeste reizigers nooit te zien krijgen. Met haar kronkelende straatjes en grachten biedt de Nederlandse hoofdstad een verscheidenheid aan attracties die van buitenaf niet altijd zichtbaar zijn. Mocht u graag de onderstaande bezienswaardigheden willen bezoeken, maar u weet nog niet waar u moet verblijven. Neem een kijke op de website Hoteljansen.nl. Dit unieke verblijf zal je gelijk doen overhalen.

Het Begijnhof

Een van de meest fascinerende verborgen juweeltjes in Amsterdam is het Begijnhof, een pittoresk steegje midden in de stad dat dateert uit de 14e eeuw. Hier kunnen bezoekers rustige tuinen vol bloeiende bloemen en geurige struiken verkennen en traditionele houten huizen bewonderen die eeuwen geleden zijn gebouwd. Bovendien bevat het Begijnhof ook twee kerken: Oude Kerk en Houten Huys. Beide plaatsen bieden een unieke kijk op het religieuze verleden van Amsterdam en zijn daarom een must om te bezoeken.

De Zuiderkerk

Een andere geheime bezienswaardigheid is de Zuiderkerk, gebouwd in 1614 door de beroemde Nederlandse architect Hendrick de Keyser. Dit gebouw werd ooit gebruikt als weeshuis en school voor arme kinderen en doet tegenwoordig dienst als tentoonstellingsruimte voor werken van lokale kunstenaars. Als u deze kerk bezoekt, moet u zeker even stoppen bij het Koninklijk Paleis op de Dam, dat bekend staat om zijn prachtige barokke architectuur en gouden interieurs, ontworpen door de beroemde kunstenaar Jacob van Campen.

De grachtengordel

De grachtengordel De 9 Straatjes is ook een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam; hier vinden bezoekers boetiekjes met vintage kleding en handgemaakte sieraden, gezellige cafés met heerlijke Nederlandse lekkernijen zoals stroopwafels en poffertjes, en charmante kunstgaleries die in kleine steegjes verscholen liggen. Een andere geweldige plek in deze wijk is de Noordermarkt, waar op zaterdag een vlooienmarkt wordt gehouden waar bezoekers antiek, tweedehands boeken of zelfs zeldzame Nederlandse lekkernijen zoals kaas of gerookte haring kunnen kopen.

En last but definitely not least zijn er de beruchte Wallen, die een interessant inzicht geven in de Amsterdamse naakte cultuur – hoewel u deze misschien beter kunt vermijden als u met kinderen reist! Al met al bieden deze verborgen bezienswaardigheden iets speciaals dat geen enkele andere stad heeft en ze moeten zeker op uw reisroute staan als u uw reis naar Amsterdam plant!