Amsterdam Plaza
Image default
Toerisme

De Ardennen, een gids voor iconische plaatsen

mooiste wandelingen ardennen

De Ardennen is een prachtig bergachtig gebied dat het grondgebied van drie staten beslaat: België, Frankrijk en Luxemburg. Het grootste deel van het grondgebied van het bergachtige gebied ligt in België, de Ardennen wordt beschouwd als een van de belangrijkste natuurlijke decoraties van het land. Er zijn geen grote steden in deze regio, tussen de uitgestrekte bossen zijn er maar een paar dorpen waarvan de inwoners nog het oude Waalse dialect spreken. Eeuwenoude bossen en bergen met besneeuwde toppen, verleidelijke kronkelige wegen en snelle bergrivieren – het zal moeilijk zijn om een ​​interessantere plek te vinden voor liefhebbers van recreatie op prachtige natuurlijke plekken in België.

De eerste schriftelijke vermeldingen van het “Arduenne-woud” dateren uit de 1e eeuw voor Christus, het was het grootste bos in Gallië. Deze periode wordt herhaaldelijk genoemd in archieven die teruggaan tot het bewind van Julius Caesar; tijdens de jaren van de Gallische oorlog speelde het een belangrijke strategische rol. De gunstige ligging van het bos werd in de prehistorie door de veroveraars beoordeeld, want duizenden jaren lang vond er meer dan één grote veldslag op zijn grondgebied plaats.

 Een van de meest recente militaire operaties in de Ardennen is de slag in augustus 1914. Hier vochten de Franse en Duitse legers, als resultaat van de slag werd het Duitse leger verslagen. Een aantal bloedige veldslagen op het grondgebied van het bos vonden plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog, de beroemdste veldslagen vonden plaats rond de eeuwwisseling van 1944-1945. Nu herinnert niets meer aan het verleden van de regio, doordrenkt van militaire evenementen, overal heerst vrede en rust. Auteursrecht www.orangesmile.com

Verschillende belangrijke historische bezienswaardigheden zijn bewaard gebleven op het grondgebied van het bergachtige gebied. Hier bevindt zich de prachtige citadel van Dinan, die werd gebouwd in de 18e eeuw en ternauwernood aan de vernietiging ontsnapte tijdens de oorlogsjaren. Het grootschalige fort werd gebouwd in de periode dat de regio onder de heerschappij van het bisdom Luik stond; nu is de citadel volledig omgebouwd tot een historisch en cultureel object. Binnen de muren bevindt zich een wapenmuseum en in sommige kamers is de sfeer van vroeger volledig hersteld. Een van de meest interessante etappes van de excursie belooft een wandeling door de mysterieuze kerkers van het kasteel te worden. Historische festivals en heropvoeringen van belangrijke historische gebeurtenissen worden vaak gehouden in de citadel.

Het prachtige Château de Bouillon ligt in een ontoegankelijk rotsachtig gebied. Het is een opvallend architectonisch monument uit de 17e eeuw; dit kasteel heeft ook veel van zijn originele elementen weten te behouden. Een deel van het historische gebouw wordt tegenwoordig ook bewoond door een museum, dat een collectie antiek en kunstwerken herbergt. Er is ook een kwekerij op het grondgebied van het kasteel waar roofvogels worden gehouden. Ooit gebruikten vertegenwoordigers van de adel dergelijke vogels tijdens de jacht, nu houden ze voor toeristen regelmatig shows met getemde vogels.

De Ardennen is een populaire regio onder liefhebbers van buitenactiviteiten, met veel interessant amusement op elk moment van het jaar. In de zomer worden toeristen uitgenodigd om te wandelen en fietsen door de pittoreske bergachtige gebieden. De Ardennen zijn erg populair bij klimmers en liefhebbers van paardrijden. In de zomer is raften op bergrivieren ook een populair tijdverdrijf.

In de winter worden de regio’s bezocht door skiliefhebbers, er zijn uitstekende resorts waar professionele atleten trainen. Het is ook vermeldenswaard dat sommige van de unieke bosgebieden momenteel zijn toegewezen voor jacht en visserij, en alleen houders van een speciale vergunning kunnen genieten van dit soort recreatie.

De bosregio wordt gekenmerkt door een vrij mild en aangenaam klimaat, dus een comfortabele en interessante vakantie kan hier letterlijk op elk moment van het jaar worden gepland. Het is geen toeval dat de Ardennen traditioneel voor recreatie worden gekozen door school- en studentengroepen uit België en aangrenzende staten.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html