Amsterdam Plaza
Image default
Marketing

Conversie: Wat is het en waarom is het belangrijk voor jouw website?

Als je een eigen website hebt, dan is ‘conversie’ een term die je vast al vaker hebt gehoord. Maar weet je ook precies wat het inhoudt en waarom het belangrijk is? In dit blogartikel gaan we dieper in op de betekenis van conversie en laten we zien hoe een goede conversie jouw website kan helpen. Ook geven we enkele voorbeelden van websites met een goede conversie en beantwoorden we veel gestelde vragen over dit onderwerp.

De betekenis van conversie

Kort gezegd gaat het hierbij om het omzetten van websitebezoekers naar klanten. Betekenis van conversieDit kan bijvoorbeeld door het invullen van een contactformulier, het plaatsen van een bestelling of het aanmaken van een account. Een goede conversie betekent dat een hoog percentage van de bezoekers daadwerkelijk tot actie overgaat. Hoe hoger de conversie, hoe beter dit is voor de omzet van je website.

Maar hoe zorg je nu voor een goede conversie?

Dit kan door verschillende factoren te optimaliseren, zoals de gebruiksvriendelijkheid van de website, de kwaliteit van de content en de call-to-actions (CTA’s). Een duidelijke CTA moedigt websitebezoekers bijvoorbeeld aan om actie te ondernemen, zoals het klikken op een knop om een product te bestellen. Het is belangrijk om de CTA’s goed te plaatsen op de website, bijvoorbeeld op een opvallende plek op de homepage en op andere pagina’s waar bezoekers vaak landen.

Een goede conversie heeft verschillende voordelen voor jouw website. Allereerst zorgt een hogere conversie voor meer omzet en groei van je bedrijf. Daarnaast kan het leiden tot lagere kosten per acquisitie, omdat je minder geld hoeft uit te geven aan advertenties om hetzelfde aantal klanten te krijgen. Bovendien kan een hogere conversie leiden tot een betere positie in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Enkele voorbeelden van websites met een goede conversie zijn bijvoorbeeld Bol.com en Coolblue. Deze webshops hebben hun website geoptimaliseerd voor een optimale gebruikerservaring en hebben duidelijke CTA’s geplaatst op strategische plekken op de website. Een andere website met een goede conversie is Apple.com, waar het gehele koopproces van producten zeer gestroomlijnd verloopt.

Veel gestelde vragen en antwoorden over conversie

Wat is een goede conversie?

Een conversiepercentage verschilt per bedrijf en branche. Over het algemeen wordt een conversiepercentage van 2-5% als goed beschouwd.

Welke factoren hebben invloed op de conversie?

Verschillende factoren hebben invloed op de conversie, zoals de kwaliteit en duidelijkheid van de content, de gebruikerservaring en de CTA’s.

Hoe kan ik mijn conversie verhogen?

Je kunt je conversie verhogen door verschillende factoren te optimaliseren, zoals de websitegebruikerservaring, de kwaliteit van de content en de CTA’s.

Waarom is een goede conversie belangrijk?

Een goede conversie kan bijdragen aan meer omzet en groei van je bedrijf, lagere kosten per acquisitie en een betere positie in de zoekresultaten.

Conclusie

Een goede conversie is van groot belang voor het succes van jouw website. Door te zorgen voor een optimale gebruikerservaring, kwalitatieve content en duidelijke CTA’s, kun je het aantal bezoekers dat daadwerkelijk tot actie overgaat vergroten. Dit leidt tot een hogere omzet en groei van je bedrijf. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel meer inzicht gekregen in de betekenis van conversie en hoe je dit kunt toepassen op jouw website.