Amsterdam Plaza
Image default
Management

Business administration and finance

Bedrijfskunde vs. Financiën Degree: Een overzicht

Een graad in bedrijfskunde of financiën kan leiden tot kansen in zowel grote als kleine organisaties in de publieke en private sector. Beide graden bieden ook een solide basis en zijn een goede voorbereiding voor ondernemers die hun eigen bedrijf willen beginnen.

 

Er is vaak een aanzienlijke overlap tussen de cursussen die studenten bedrijfskunde en financiën moeten volgen, met name tijdens hun eerste en tweede jaar. Beide graden impliceren het nemen van een aanzienlijke hoeveelheid basis wiskunde, alsmede boekhouding, statistiek, economie, en het ondernemingsrecht cursussen.

 

Beide diploma’s kunnen nuttig zijn bij het vinden van een toekomstige baan. Volgens het U.S. Bureau of Labor Statistics (BLS) zullen de banen in business en finance tegen 2029 naar verwachting met 5 procent groeien, met 476.200 nieuwe banen in het verschiet.

1

 

BELANGRIJKE CONCLUSIES

Een financiële opleiding legt meer nadruk op wiskunde om studenten voor te bereiden op een baan die financiële analyse met zich meebrengt.

Bij bedrijfskunde ligt de nadruk op managementvaardigheden en vaardigheden op het gebied van human resources, zoals intermenselijke relaties en klantenservice.

Beide graden impliceren het nemen van een aanzienlijke hoeveelheid basis wiskunde, evenals boekhouding, statistiek, economie, en het ondernemingsrecht cursussen.

Een graad in bedrijfskunde of financiën wordt beschouwd als voldoende voorbereiding op veel banen op instapniveau, zoals die in de sectoren commercieel bankieren, geldbeheer, onroerend goed en investeringsbankieren.

Bedrijfskunde graad

Een bedrijfskunde graad, zoals een Bachelor of Business Administration (BBA) of een Bachelor of Science in Business Administration (BSBA), biedt over het algemeen een brede basis in de wereld van de handel. In aanvulling op analytische vaardigheden, kan een bedrijfskunde programma zich richten op interpersoonlijke of “zachte” vaardigheden in grotere mate dan een finance-programma.

 

Een bedrijfskundeopleiding verwacht bijvoorbeeld dat afgestudeerden een grondige kennis hebben van human resources en effectief kunnen werken in een teamomgeving. Groepsprojecten zijn gebruikelijker in business classes, omdat ze studenten helpen zich voor te bereiden op het werken in teams. Aan de andere kant moet zelfs een beperkte praktische kennis van algebra meer dan genoeg zijn om aan de wiskunde-eisen te voldoen. Afhankelijk van het programma, een bedrijfskunde student is waarschijnlijk om over te gaan tot cursussen in leiderschap en organisatorisch gedrag. Over het algemeen zijn bedrijfskunde majors generalisten die iets weten over de specialiteiten van alle mensen die ze beheren.

Het brede karakter van de bedrijfskunde graad geeft het ook voordelen op lange termijn in verschuivende arbeidsmarkten. Bepaalde sectoren, zoals de spoorwegen, de verwerkende industrie en computers, stijgen en dalen met de technologie. Echter, de ervaring die mensen opdoen in het runnen van bedrijven kan worden overgedragen van de ene industrie naar de andere. Studenten die bedrijfskunde graden te verdienen zijn minder waarschijnlijk om ten onrechte investeren hun menselijk kapitaal in de visie van gisteren van morgen.

 

Financiën graad

Een bachelor’s degree in financiën heeft de neiging om meer gespecialiseerd te zijn. De graad legt een grotere nadruk op investeringen en de werking van financiële instellingen. Daarnaast kan finance studenten dieper ingaan op onderwerpen als corporate en global finance, en een finance graad programma kan ingaan op “harde” vaardigheden, zoals financiële analyse en boekhouding.

 

Financieringsstudenten moeten met name een substantiële wiskunde-achtergrond hebben. Een goede beheersing van algebra wordt steeds belangrijker naarmate studenten verder komen in finance. Bovendien kan een basiskennis van calculus schijnbaar complexe onderwerpen begrijpelijker maken. In veel bacheloropleidingen kunnen studenten echter ook zonder calculus uit de voeten.

 

Afgestudeerden vinden doorgaans werk op gebieden als bankwezen, onroerend goed, geldbeheer of investeringsbankieren. Een finance undergraduate graad, evenals een diploma in de bedrijfskunde, wordt beschouwd als voldoende voorbereiding voor veel entry-level banen. Sommige studenten behalen echter nog andere diploma’s of geavanceerde graden, zoals een Master of Business Administration (MBA) of een Master of Science in Finance.

 

Een graad in financiën geeft studenten ook de kans om meer te leren over beleggen. Niemand gelooft dat gewone mensen in hun vrije tijd grote atleten of generaals kunnen worden. Toch proberen veel mensen de markt te verslaan zonder de juiste opleiding. Door een major in financiën te behalen, kunnen studenten jaren besteden aan het bestuderen van de werking van de financiële markten. Dat geeft afgestudeerden in financiën niet alleen de mogelijkheid om meer te verdienen op de arbeidsmarkt, maar ook om meer te verdienen op hun investeringen.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/