Amsterdam Plaza
Image default
Tuin en buitenleven

Bekleed een muur met een mooie klimop

Klimop en haagplanten van Heijnen zijn de meest populaire tuinplanten in Nederland. Deze planten zijn er in veel verschillende variëteiten, waardoor je precies de juiste plant voor jouw tuin kan vinden. Klimop is een prachtige klimplant die perfect is voor het maken van een tuinmuur, balkon of schutting. Je kunt klimop binnen- of buitenshuis gebruiken, in de zon of in de schaduw. Ook kun je deze planten meerdere seizoenen gebruiken, met verschillende bloemkleuren en texturen. 

Klimop is een snelgroeiende groene vaste plant die voorkomt in veel tuinen, parken en straten. De plant wordt vaak gebladerte genoemd en heeft dikke, krachtige bladeren die geelgroen of diep donkergroen kunnen zijn. Het komt in een verrassend aantal variëteiten voor, waaronder degenen die perfect als bochtige klimopheggen kunnen worden gesneden. Klimop heeft kleine, geurige bloemen die in lichtpaarse of lichtroze tinten komen. 

Mooie en stevige plant 

Klimop is prima bestand tegen de meeste ziekten en plagen die aan planten kunnen voorkomen. Het bestaat uit dikke, flexibele stengels die stevig genoeg zijn om tegen muren en balken te klauteren. Deze stelen en bladeren kunnen zo’n 15 jaar meegaan zonder te vervangen. De bladeren zijn zelfs dik genoeg om de schimmels te blokkeren die soms doen denken aan weefsel dat door de koude wintermaanden wordt beschadigd. 

Klimop en andere haagplanten kunnen worden gebruikt om tuinen en struiken meer privacy te bieden, maar gezien de hardnekkigheid van de plant, is het belangrijk om verschillende beheersmaatregelen te nemen om de plantengroei te beperken. Hoewel het als decoratief wordt beschouwd, worden sommige variëteiten van de plant gezien als invasief en als bedreigend voor andere planten en bomen, handelend als de wind deze naar andere gebieden waait. Als je een vaste plant zoekt die je tuin mooi kan maken, is klimop een goede keuze.

https://www.amsterdam-plaza.nl