Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

Arabica versus Robusta, wat is het verschil?

Arabica versus Robusta, wat is het verschil?

Wist u dat van de 60 verschillende soorten koffiebonen die onze wereld rijk is er eigenlijk maar twee geschikt zijn voor consumptie? Veel mensen denken: koffie = koffie. Maar dat klopt dus niet helemaal. De enige twee soorten koffiebonen die zich lenen voor consumptie zijn afkomstig van de Arabica en Robusta plant. Ga maar eens naar een willekeurige supermarkt bij u in het dorp of de stad en het zal u opvallen dat dit inderdaad de enige twee soorten koffie zijn die verkocht worden. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen Arabica en Robusta koffie? In deze blog gaan proberen om daar antwoord op te geven. Leest u mee?

 

Arabica koffie in een notendop

Wereldwijd is Arabica koffie de meest gedronken koffiesoort. Het neemt zo’n 70 procent van de gehele koffiemarkt voor zijn rekening. Arabica koffie komt van oorsprong uit het Ethiopisch Hoogland. De plant groeit dan ook op zeer grote hoogtes, gemiddeld genomen zo’n 1500 meter. Hier komen van nature minder parasieten voor dan in lager gelegen gebieden. Omdat een koffieplant cafeïne aanmaakt om zichzelf tegen deze parasieten te beschermen, bevat Arabica koffie minder cafeïne dan Robusta koffie. Dit zorgt voor een gevarieerd smaakprofiel.

 

Robusta koffie uitgelegd

Omdat Arabica koffie al zo’n 70 procent van de gehele koffiemarkt voor zijn rekening neemt, blijft er slechts 30 procent van de markt over voor Robusta koffie. Daar waar Arabica planten in het Hoogland groeien, komen Robusta planten veel voor in wat lager gelegen gebieden. Omdat hier meer parasieten voorkomen, heeft een Robusta plant een grotere weerstand en maakt hij bovendien meer cafeïne aan. Maar liefst twee keer zoveel als de Arabica plant. Robusta koffiebonen hebben hierdoor een stevigere smaak, die echter wel wat minder gevarieerd is.

 

Koffiebonen kopen?

Wilt u graag koffiebonen kopen? Met de koffiebonen van De Koffiethuiswinkel haalt u de lekkerste koffiebonen in huis. Of u nu op zoek bent naar Arabica of Robusta koffie, of een melange hiervan, bij bovengenoemde webshop vindt u het allemaal! Ook bent u hier aan het juiste adres voor vers gebrande koffiebonen, Fair Trade koffiebonen en biologische koffiebonen. Neem zelf eens een kijkje!

 

https://www.dekoffiethuiswinkel.nl/