Amsterdam Plaza
Image default
Dieren

5 Tips voor het opstarten van je eigen bedrijf

Wanneer je eindelijk de stap genomen hebt en de drempel overgegaan bent, is er geen houden meer aan. Jij gaat je eigen bedrijf beginnen. Een bedrijf opstarten is best een flink karwei. Voordat het zover is, heb je er dan natuurlijk ook al lang en breed over nagedacht. Je weet exact wat je de klant gaat bieden en hoe je dit wilt gaan doen. Toch kun je deze vijf tips vast nog wel gebruiken.

Tip 1: Voorbereiding is het halve werk

Wanneer je een eigen bedrijf gaat beginnen, is het verstandig dit goed uit te werken. Zo weet je exact waar je aan toe bent, of je een eventuele lening nodig hebt en hoe je concurrenten het doen. Waarin onderscheidt jouw bedrijf zich en waarom ben jij degene waar de klant voor zou moeten kiezen. Met een financieel plan breng je in kaart hoeveel geld je nodig hebt en waar je dit vandaan haalt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je vooraf een beetje inschatten hoe rendabel jouw nieuwe bedrijf kan zijn.

Tip 2: De administratie

De administratie opzetten en bijhouden is vaak een lastige klus voor de beginnende ondernemer. Voor de Belastingdienst moet je immers alles goed bijhouden, maar ook voor jezelf is het fijn als alles goed inzichtelijk is. Vind je dit lastig? Ga dan eens kijken of een administratiekantoor in de buurt je van dienst kan zijn. Zij kunnen je vaak helpen met je boekhouding en administratie en zo ben je er een stuk minder tijd aan kwijt.

Tip 3: Naamsbekendheid door huis aan huis reclame

Ben je een lokaal bedrijf begonnen, dan is naamsbekendheid in de regio natuurlijk erg belangrijk. Door flyers of brochures huis aan huis te verspreiden, raakt jouw regio bekend met jouw bedrijf. Reclame huis aan huis verspreiden kun je zelf doen, maar dat neemt wel erg veel tijd in beslag. Je kunt er ook een bedrijf voor inschakelen. Zij kunnen je tevens helpen met het ontwerpen en drukken van de reclame.

Tip 4: Organiseer een opening

Door je bedrijf feestelijk te openen en dit uiteraard aan de lokale pers te kennen te geven, zorg je direct voor meer publiciteit en naamsbekendheid. Daarnaast raken potentiële klanten bekend met je bedrijf en maken ze kennis met jou. Uiteraard sta je klaar met je visitekaartje en kleine presentjes, zoals pennen, notitieblokjes en andere voorwerpen met jouw bedrijfsgegevens erop.

Tip 5: Zorg dat je bedrijf ook online te vinden is

Een goede website en een actieve deelname aan Social Media, zorgt voor een groter bereik. Daarnaast zien potentiële klanten dan ook dat je een serieus en professioneel bedrijf bent. Een website laten maken kan duur zijn, maar vaak moet je daarnaast ook kijken naar wat het oplevert. Maar ook zelf kun je eenvoudig aan de slag, mits je hiervoor tijd hebt natuurlijk.