Wat een huisinspectie niet behelst

Een huisinspectie in Amsterdam kan niet alles identificeren wat er mis is met de woning; het controleert alleen op visuele aanwijzingen voor problemen. Bijvoorbeeld, als de deuren van het huis niet goed sluiten of de vloeren schuin staan, kan de fundering een scheur vertonen, maar als de scheur niet kan worden gezien zonder alle vloerbedekking in huis op te tillen, kan een huisinspecteur niet zeker zeggen of het er is.

Sommige gebieden waar inspecteurs niet naar zullen kijken, zijn:

Binnenmuren (gaat gipsplaat of isolatie niet open)

Binnen pijpen of rioollijnen

Binnen schoorstenen

Achter elektrische panelen

Wat een huisinspectie niet behelst:Funderingsonderzoek in Amsterdam 

Verder zijn de meeste huisinspecteurs generalisten – dat wil zeggen, ze kunnen je vertellen dat het sanitair een probleem kan hebben, maar dan zullen ze aanbevelen dat je een expert inhuurt om het probleem te verifiëren en je een schatting geven van de kosten om het te repareren. Het inhuren van extra inspecteurs kost natuurlijk extra geld.

Huisinspecteurs controleren ook niet specifiek op problemen zoals termietschade, plaatsbesmetting, schimmel, asbesttechnische problemen en andere gespecialiseerde problemen. Als ze reden hebben om te vermoeden, zullen ze je waarschijnlijk een voorsprong geven.

Echter, problemen zonder visuele aanwijzingen – plagen, radon, lood – kunnen na de inspectie opduiken.

Na de inspectie van een woning in Amsterdam

Zodra u de resultaten van uw bouwkundige inspectie hebt, hebt u verschillende opties.

 

Als de problemen te groot of te duur zijn om te verhelpen, kunt u ervoor kiezen om weg te lopen van de aankoop, zolang het koopcontract een inspectieconventie heeft.

Voor grote of kleine problemen kunt u de verkoper vragen om ze te repareren, de aankoopprijs te verlagen of u een contant krediet te geven bij het sluiten om de problemen zelf op te lossen. Dit is waar een huisinspectie zichzelf meerdere malen kan terugbetalen.

Als deze opties niet haalbaar zijn in uw situatie (bijvoorbeeld als de woning eigendom van de bank is en/of in de huidige staat wordt verkocht), kunt u schattingen krijgen om de problemen zelf op te lossen en een plan voor reparatie opstellen om van hun belang en betaalbaarheid zodra u de eigenaar bent.

Tot slot advies bij sleuteloverdracht en het kiezen van een bouwkundig inspecteur

Check altijd of uw witgoed machines werkend zijn bij de overdracht van de sleutel. Mocht iets niet (goed) werken, dan kan je dit gelijk bij de verkopende partij melden. Schade aan de witgoed kan veelal een dure grap zijn. Firma wasmachine reparatie Amsterdam kan u daarmee het beste helpen. Wacht niet te lang, daar dit u duur kan komen te staan en bespaart u tevens een hoop ellende in de toekomst. Een bouwinspectie aan een woning brengt alles schade en gebreken in kaart zodat u van tevoren zult weten wat u te wachten staat. Zodoende heeft u geen risico genomen en wordt u achteraf niet verrast. Bouwkundige keuring Amsterdam is een bouwinspecteur sinds 15 jaar en werkt volgens alle geldende normen, zoals de NEN normen. Een kijkje nemen op de site van bouwkundige keuring Amsterdam is zeer aan te bevelen. Echter is het ook geen verdoening van uw tijd om uit te zoeken met wie u in zee gaat, om een helder beeld te krijgen over de inspectie instanties waar u mee te maken heeft. Let wel: goedkoop is duurkoop.

 

https://bouwkundige-keuringamsterdam.nl