Amsterdam Plaza
Image default
Beauty en verzorging

Voordelen van het gebruiken van mesotherapie

De procedure die bekend staat als mesotherapie is een van de meest populaire haarbehandeling alternatieven die bij Mourits huidtherapie kunnen worden uitgevoerd. De basis van mesotherapie is het idee dat de juiste voedingsstoffen een gezonde haargroei kunnen bevorderen en het kalende proces kunnen stoppen. In tegenstelling tot gespecialiseerde shampoos en conditioners die zijn gemaakt om de gezondheid van het haar topisch te behandelen, werkt mesotherapie door voedingsstoffen rechtstreeks in de haarwortels te injecteren. Deze injecties bevatten een beproefde combinatie van hyaluronzuur en vitamines, wat tal van voordelen heeft voor golvend haar. Laten we eens kijken naar de voordelen van mesotherapie.

Het vertraagt ​​het proces van haaruitval

Er zijn talloze methoden waarbij mesotherapie is ontworpen om het haaruitvalsproces te vertragen. Bij de keuze voor de injecties is rekening gehouden met de verjongende eigenschappen van de voedingsstoffen. De basisbouwstenen van voedende eiwitten, mineralen en vitamines worden tijdens mesotherapie aan de hoofdhuid follikels gegeven. Dit verhoogt de bloedtoevoer naar de hoofdhuid, bevordert de haargroei en vermindert ontstekingen.

Het helpt roos te verminderen

De regeneratie van de hoofdhuid zelf is een voordeel van de mesotherapie procedure. Jarenlang cosmetisch gebruik van mesotherapie heeft geholpen om rimpels te verminderen, dermatitis te behandelen en de huid een “gloeiend” uiterlijk te geven. De microperforaties die worden gemaakt door de injectienaalden in het mesoderm van de hoofdhuid, die essentiële bouwstenen zijn voor een gezonde huid, stimuleren de aanmaak van collageen en elastine. De injecties stimuleren tegelijkertijd een betere doorbloeding, wat zowel een gevoed hoofd als robuuste gezonde haarzakjes ten goede komt. Mesotherapie doet dit allemaal zonder het reeds bestaande collageen in gevaar te brengen. Als gevolg hiervan verhoogt het alleen de hoeveelheid van deze voordelige chemische stof in uw hoofdhuid.

Het helpt om overtollig DHT (dihydrotestosteron) te neutraliseren

Overproductie van dihydrotestosteron (DHT) bij patiënten is een van de meest voorkomende oorzaken van alopecia en mannelijke kaalheid. Voortijdige kaalheid, vooral op de kloven en de top van de hoofdhuid, kan optreden als gevolg van de overproductie van DHT. DHT verkort daardoor de levenscyclus van het haar. Wanneer overtollig DHT wordt geneutraliseerd door de voedingsstoffen die bij mesotherapie worden gebruikt, kunnen de haarwortels hun typische levenscyclus voortzetten, wat resulteert in een gezonde en langdurige groei. Het is dus een goed idee om een ​​professional te bezoeken om te bepalen wat je haar nodig heeft voordat je mesotherapie toepast.