Amsterdam Plaza
Electronica en Computers

Verlengkabel buiten

Verlengkabels worden steeds belangrijker op een werkplek, school of gewoon thuis. Het zorgt ervoor dat je altijd voorzien bent van stroom, maar wat voor soorten zijn er dan precies en kun je een verlengkabel ook buiten gebruiken?

Wat voor verlengkabels zijn er?

Er zijn verschillende soorten verlengkabels, je hebt bijvoorbeeld haspels. Een haspel heeft meestal drie tot vier stopcontacten. Hierbij zit vaak een klepje om de stopcontacten te kunnen beschermen tegen water. Deze verlengkabel wordt vaak buiten gebruikt. Vaak is de haspel spatwaterdicht, maar het kan nooit kwaad om goed naar de omschrijving te kijken wanneer u er een koopt.

De bekendste van verlengkabels is een stekkerdoos. Deze wordt het meest gebruikt op werkplekken of op scholen. Hierbij zijn er tot soms wel vijf of zes stopcontacten beschikbaar.

Ten slotte hebben we nog de normale verlengsnoeren. Verlengsnoeren hebben één stopcontact en worden vaak gebruikt voor in / om het huis, bouwplaats of camping. Wanneer je extra stroom nodig hebt is er ook nog een krachtstroomkabel. Bij een krachtstroomkabel kan een hogere belasting aan tot wel 400V.

Verlengkabel voor buiten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wanneer je een verlengkabel voor buiten wilt hebben. Je hebt bijvoorbeeld een haspel, waardoor je drie of vier verschillende stopcontacten hebt. Nog een bekende is een verlengsnoer en daarna komt de stekkerdoos. Het is belangrijk dat er een afschermend flapje over het stopcontact van de verlengkabel heen kan zodat er geen water in komt en dat het in ieder geval spatwaterdicht is. Op die manier heb je genoeg stroom wanneer je buiten bezig bent.

https://www.elektrotec.nl/891-verlengkabel-buiten

Gerelateerde artikelen

Optimalisatie van beveiliging door geavanceerde beveiligingssystemen

Een sterke laadkabel voor uw elektrische auto

De wereld van de auto bouwpakketten