Amsterdam Plaza
Fotografie

Tradities bij een bruiloft

Tradities bij een bruiloft.

Tradities kunnen heel mooi zijn maar ook ongemakkelijk en zelfs onnodig bij een bruiloft. Graag gaan we hier iets dieper op in. Want waar denk je aan bij tradities op een bruiloft? Als we uitgaan van een (standaard) Nederlandse bruiloft kunnen we ongeveer deze situaties benoemen. De bruid maakt zich gereed, de bruidegom ook en haalt haar op. Dat ophalen is al traditie. Een andere traditie is dat de bruid zich omkleed bij haar ouders thuis. Vaak wonen stellen al een tijd samen in hun eigen mooie huis, waarom zou je je dan gereed maken bij je ouders?
Kies voor een persoonlijke touch en gebruik gewoon lekker jullie eigen mooie huis. De bruidegom haalt je dan daar op, hij heeft zich bijvoorbeeld ook niet omgekleed bij zijn ouders maar bij vrienden die om de hoek wonen. Klinkt al veel leuker en minder stijf toch?

Dan doen we een fotoshoot, nee kies nou eens iets anders dan een park en we gaan al helemaal niet op het bruggetje staan. Welnee de fotoshoot kan gewoon op straat, in een natuurgebied, een industrieterrein, een cafe, noem het maar op. Niet te truttig denken hierin. Bruidsfotograaf Haarlem kan je hierin fantastisch adviseren bijvoorbeeld. Of als je trouwfotograaf Dordrecht hebt gekozen kan die je hierin natuurlijk ook adviseren.

Na de fotoshoot gaan jullie trouwen voor de wet, een traditie die er echt bijhoort en waar je niet onderuit kan. De bruid wordt weggegeven door haar vader is een mooie traditie. Maar waarom wordt de bruidegom niet begeleid door iemand die hem dierbaar is? Gewoon doen, je beste vriend, je broer, je zus, je moeder kies iemand uit die met jou naar het altaar loopt. De kus, de ringen wisselen, het tekenen tradities die er bij horen en waar je ook blij van wordt. Een babs doet het woordje, maar je kan ook de babs het officiele gedeelte laten doen en een goede bekende van je het verhaal laten doen wat zo belangrijk en intiem is. Het is toch veel leuker omdat over te laten aan iemand die jullie echt kent? Doorbreken dus deze traditie van de babs.

Jullie lopen naar buiten en iedereen wacht jullie op. Er worden bellen geblazen of rozenblaadjes en rijst gegooit. Hier wordt ook een traditie doorbroken, omdat rijst gooien bijna nergens meer mag in Nederland. Je kan er makkelijk over uitglijden namelijk.
Rozenblaadjes (echt of gedroogd) is wel heel tof en levert gave foto’s op. Maar bellenblaas is ook heel leuk!

Dan is het tijd voor groepsfoto’s. Bedenk je van te voren of je die wel echt wilt. Voor wie doe je dan? Het is een traditie van jaren geleden, iedereen moest op de foto. Maar is het niet veel leuker om ongedwongen foto’s te maken van groepjes mensen die lekker aan het borrelen zijn? Ja dat vindt iedereen leuker en trouwfotograaf Amsterdam is erin gespecialiseerd om die momenten te pakken!

Een grote groepsfoto met iedereen is tof, misschien doe je nog een groepje met de ouders en getuigen maar dan heb je het wel.

Kortom er zijn genoeg redenen om tradities te doorbreken alsdus trouwfotograaf Utrecht en bruidsfotograaf Amsterdam.

 

https://www.corrinep.nl/#home