Amsterdam Plaza
Woning en Tuin

Tips om een veilige trap te realiseren

Hoewel je er misschien niet in de eerste instantie over nagedacht had, kan de trap een gevaarlijke plek zijn voor kinderen. Zo kan het je zomaar overkomen dat jouw kind van de trap rolt, omdat hij niet goed oplette. Wees ongelukken dus voor en neem de tijd om de volgende tips van Lamiwood door te nemen en in praktijk te brengen. Op die manier is jouw huis een veilige plek voor jouw kinderen.

Allereerst kun je je misschien zelf als kind wel herinneren dat er een hekje bovenaan de trap zat, wat jij niet zomaar open kon maken. Op het hekje zat namelijk een kinderslot, waardoor het onmogelijk was om de trap af te lopen zonder ouders. Zijn jouw kinderen dus nogal avontuurlijk, maar letten ze daardoor niet altijd even goed op? Overweeg dan een hekje! Een tweede punt waardoor je een veilige trap kan realiseren, is een Trapleuning hout waar kinderen zich goed aan vast kunnen houden. Zo lopen ze beheerst de trap af en doen ze geen gekke dingen terwijl ze lopen. Ook is een Trap balustrade met dikke balusters een goede aanvulling hierop, omdat kinderen dan niet tussen de spijlen door zullen kruipen. Verder is het een goede overweging om antislip strips op de treden van de trap te bevestigen of jouw kinderen met antislip sokken in huis te laten lopen. Op die manier hebben kinderen meer grip tijdens het lopen en voorkom je fikse vallen op de trap of in huis.

Kun jij alle punten van het lijstje afvinken of is er nog wel wat werk aan de winkel? Lamiwood helpt je graag om de trap een veilige plek te maken en denkt met je mee over de mogelijkheden en oplossingen. Heb je nog andere vragen over trappen, traponderdelen of traprenovaties? Bekijk dan de website van Lamiwood voor alle informatie of neem contact met ons op.

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

Een betrouwbare slotenmaker

De kosten voor een serre steeds lager

Tips voor kiezen van een huisnummer of naambord